• Marlex Coronakrant – publicatiedatum: 23 april 2020

Ziet u het bos door de bomen niet meer? Weet u niet waarop u, als ondernemer, recht heeft en waarop totaal niet in tijden van corona? De medewerkers van Marlex zetten het graag voor u op een rijtje. Blijft u met vragen zitten of heeft u nood aan bijstand? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Lees hier de Marlex Coronakrant.

  • Ondernemingen in moeilijkheden in tijden van COVID-19 – publicatiedatum: 17 april 2020

Het hoeft geen betoog dat de uitbraak van het coronavirus en de strenge coronamaatregelen een zware tol eisen van de ondernemingen. De overheid heeft reeds gunstmaatregelen afgekondigd ter ondersteuning van onze ondernemingen (zie onze eerdere nieuwsbrief: ‘De fiscale ondersteuning van ondernemingen in tijden van het coronavirus’), maar dit zal voor velen slechts een pleister op een open wonde zijn. De coronacrisis heeft onze ondernemingen bij de keel gegrepen. Veel van hen hebben verplicht de deuren moeten sluiten, maar hebben onvoldoende financiële buffer om deze zware periode te overbruggen. Lees hier verder.

  • Terug aan de slag met uw personeel: hoe veilig heropstarten in tijden van corona? – publicatiedatum: 15 april 2020

Nu we al bijna vijf weken van ‘coronamaatregelen’ achter de rug hebben, veel personeel op tijdelijke werkloosheid staat en een bijkomende verlenging van die periode zich aankondigt, staan heel wat bedrijven voor de ‘grote vraag’: mag ik heropstarten of niet? En zo ja, hoe moet ik dat doen? Wat als ik controle krijg?  Lees hier verder.

  • Corona geen overmacht voor huurders – publicatiedatum: 30 maart 2020

De schuldenaar die in gebreke blijft zijn contractuele verbintenis uit te voeren, is niet aansprakelijk wegens wanprestatie indien hij zich kan beroepen op overmacht. Overmacht betekent dat het voor een partij onmogelijk is om zijn verbintenis uit te voeren omwille van een gebeurtenis waaraan hij zelf geen enkele fout heeft.  Lees hier verder.

  • De fiscale ondersteuning van ondernemingen in tijden van het coronavirus – publicatiedatum: 20 maart 2020

Om ondernemingen die hinder ondervinden van (de maatregelen rond) het coronavirus te ondersteunen in deze financieel moeilijke periode, heeft de FOD Financiën een aantal steunmaatregelen uitgevaardigd. Bepaalde maatregelen kunnen gevraagd worden door het invullen van een eenvoudig formulier, andere maatregelen worden van rechtswege verleend. Lees hier verder.

  • Corona-update: Marlex garandeert aangepaste dienstverlening – publicatiedatum: 16 maart 2020

Graag geven we hierbij een woordje uitleg over de impact van het coronavirus op de werking van Marlex. Marlex blijft ten volle operationeel en garandeert de verdere dienstverlening naar haar klanten toe zoals voorheen. Omwille van veiligheidsredenen, zowel voor onze klanten als de medewerkers van Marlex, wordt onze werkwijze wel aangepast. Lees hier verder.

  • Corona: geen klein bier voor een werkgever. Enkele praktische punten vanuit HR-perspectief – publicatiedatum: 5 maart 2020

Wie oorspronkelijk nog dacht dat het ‘coronavirus’ de tegenhanger was van het ‘delirium tremens’, is eraan voor de moeite: de recente verspreiding van het coronavirus (ofwel: COVID-19) werd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitgeroepen tot een noodsituatie met internationale draagwijdte. Het virus verspreidt zich razendsnel en ook in België stijgt het aantal besmette gevallen sinds begin deze week. Lees hier verder.