Online

Webinar | Hoe als ondernemer omgaan met handhaving?

19 november 2020 12:30
Webinar | Hoe als ondernemer omgaan met handhaving?

Doelgroep bedrijfsleiders, ondernemers, aandeelhouders … Voorkennis is niet vereist.

Wat mag u verwachten?
Een ondernemer heeft vandaag heel wat vragen als het over handhaving in het omgevingsrecht gaat. Of u nu een éénmanszaak uitbaat of een industrieel bedrijf runt, de confrontatie met inspectie baart veel ondernemers zorgen. Profex en advocatenkantoor Marlex slaan de handen in elkaar en brengen u in een infosessie aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, praktische tips om te reageren en actie te ondernemen voor uw bedrijf. We loodsen u door de verschillende procedures en de veel voorkomende gevallen.

Sprekers

Marlex | Gregory Vermaercke
Gregory is gespecialiseerd in overheids- en omgevingsrecht. Concreet kan hij u helpen met vergunningsaanvragen, beroepsprocedures en procedures bij de Raad van State of Raad voor Vergunningenbetwistingen. Daarnaast is hij ook thuis in het argrarisch recht (mestwetgeving, pacht…), hernieuwbare energie en machinebouw en technische installaties.

Profex | Kristof Bol & Keaty Maes
Keaty Maes is sinds 2010 een vaste waarde in het omgevings-team van Profex. Ze is vooral thuis in de afvalverwerking, grond & puinbrekers en sloopwereld. Maar ook andere industriële, grote en middelgrote KMO’s begeleidt ze bij het volgen van de milieuwetgeving. Als externe milieucoördinator staat ze circa 20 bedrijven bij met raad en daad. De procedures, studies en aanvragen voor een omgevingsvergunning kent ze als haar broekzak waardoor haar advies uitgekiend is. Na haar Master studies in de biologische wetenschappen aan de UGent verrijkte ze zich met een opleiding tot milieucoördinator aan de VUB, waardoor ze op een overkoepelende en pragmatische manier naar hinderaspecten in de omgeving kan kijken.

Programma:
Rechten en plichten van een ondernemer
Overzicht mogelijke procedures
Welke rechten hebben de omwonenden?
Praktijkvoorbeelden: hoe proactief handelen? Wat te doen bij calamiteiten? Actieplannen van dienst Handhaving

De webinar zal plaatsvinden van 12u30 tot max. 14u00 en zal verlopen via een online meeting in teams.
U kan deze meevolgen via een link die u de dag voor het evenement zal ontvangen. We starten stipt om 12u30, dus zet alles zeker 5 minuten op voorhand klaar.

Voor meer info kan u ons contacteren via info@profex.be of het nummer +32 (0)800 59 002.
Bedankt en tot dan!

 

Sprekers
Gregory Vermaercke
Gregory Vermaercke