Marlex, Dirk Martensstraat 23, 8200 Brugge

Lunch & Learn: Onrechtmatige bedingen in b2b-contracten geannuleerd

16 oktober 2020 12:00
Lunch & Learn: Onrechtmatige bedingen in b2b-contracten geannuleerd

Wegens de verontrustende coronaberichten werd er beslist de Lunch & Learn van vrijdag 16 oktober te verplaatsen naar een later te bepalen datum.

Gezien de complexiteit van de materie wordt er geen webinar in plaats van een fysieke bijeenkomst georganiseerd.

Alvast bedankt voor uw begrip en we houden u op de hoogte.

 

 

Doelgroep bedrijfsleiders, ondernemers, aandeelhouders … Voorkennis is niet vereist.

Wat mag u verwachten?
Vanaf 1 december 2020 zullen overeenkomsten tussen ondernemingen (b2b-contracten) aan de nieuwe regels van de wet van 4 april 2019 onderworpen zijn. Er wordt voortaan een zwarte lijst, die bepaalde clausules steeds verbiedt, en een grijze lijst van bedingen, die vermoed worden onrechtmatig te zijn, ingevoerd. Daarnaast is er ook een algemene toetsingsnorm, waardoor de contractuele vrijheid wordt begrensd en de rechtmatigheid van bepaalde clausules in ondernemingscontracten in het gedrang komt.

Wat zijn nu precies de bedingen op de zwarte en grijze lijst, wat betekent dit voor bestaande overeenkomsten en welke sancties zijn voorzien?

In dit seminarie wordt het nieuwe wettelijke kader voor ondernemingscontracten besproken: het toepassingsgebied, de onrechtmatige bedingen van de zwarte en grijze lijst en het voorziene sanctiemechanisme. Daarnaast worden enkele aandachtspunten meegegeven die men indachtig moet zijn bij het opstellen/aanpassen van een b2b-overeenkomst.

Sprekers
Lobke Pottie
Lobke heeft zich gedurende haar professionele loopbaan gespecialiseerd in het vennootschaps- en het handelsrecht, alsook in het fiscaal recht. Ze behaalde in 2010 het diploma master in de rechten aan de Universiteit Gent en volgde daarna nog een bijkomend postgraduaat in het fiscaal recht aan de Vrije Universiteit Brussel in 2016, alsook een postgraduaat in het vennootschapsrecht aan de Brugge Business School in 2016.

Fay Reynaert
Fay behaalde haar Master in de Rechten in 2019 aan de Universiteit Gent en begon kort daarna haar stage bij Marlex. Ze is vooral actief in het ondernemingsrecht.

Programma
12.00 u: onthaal
12.15 – 13.15 u: seminarie
13.15 u.: netwerking met broodjes

Deelname: gratis (incl. broodjeslunch)

Dit event wordt georganiseerd volgens de geldende corona-maatregelen met extra aandacht voor mondmaskers, ontsmetting van de handen en social distance. Dit infomoment wordt kosteloos aangeboden, maar inschrijven vooraf is verplicht. De maximum capaciteit van de zaal is beperkt tot 16 personen. Schrijf u daarom snel in.