Marlex, Dirk Martensstraat 23, 8200 Brugge

Connect & Learn: “Hoe als ondernemer omgaan met handhaving?”

01 oktober 2020 18:30
Connect & Learn: “Hoe als ondernemer omgaan met handhaving?”

Doelgroep bedrijfsleiders, ondernemers, aandeelhouders … Voorkennis is niet vereist.

Wat mag u verwachten?
Een ondernemer heeft vandaag heel wat vragen als het over handhaving in het omgevingsrecht gaat. Of u nu een éénmanszaak uitbaat of een industrieel bedrijf runt, de confrontatie met inspectie baart veel ondernemers zorgen. Profex en advocatenkantoor Marlex slaan de handen in elkaar en brengen u in een infosessie aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, praktische tips om te reageren en actie te ondernemen voor uw bedrijf. We loodsen u door de verschillende procedures en de veel voorkomende gevallen.

Sprekers

Gregory Vermaercke
Gregory is gespecialiseerd in overheids- en omgevingsrecht. Concreet kan hij u helpen met vergunningsaanvragen, beroepsprocedures en procedures bij de Raad van State of Raad voor Vergunningenbetwistingen. Daarnaast is hij ook thuis in het argrarisch recht (mestwetgeving, pacht…), hernieuwbare energie en machinebouw en technische installaties.

Kristof Bol

Keaty Maes
Keaty Maes is sinds 2010 een vaste waarde in het omgevings-team van Profex. Ze is vooral thuis in de afvalverwerking, grond & puinbrekers en sloopwereld. Maar ook andere industriële, grote en middelgrote KMO’s begeleidt ze bij het volgen van de milieuwetgeving. Als externe milieucoördinator staat ze circa 20 bedrijven bij met raad en daad. De procedures, studies en aanvragen voor een omgevingsvergunning kent ze als haar broekzak waardoor haar advies uitgekiend is. Na haar Master studies in de biologische wetenschappen aan de UGent verrijkte ze zich met een opleiding tot milieucoördinator aan de VUB, waardoor ze op een overkoepelende en pragmatische manier naar hinderaspecten in de omgeving kan kijken.

Programma:
18.30 u: onthaal

19.00 u: seminarie
Rechten en plichten van een ondernemer
Overzicht mogelijke procedures | Welke rechten hebben de omwonenden?
Praktijkvoorbeelden: hoe proactief handelen?
Wat te doen bij calamiteiten?
Actieplannen van dienst Handhaving

20.30 u: napraten en mogelijkheid tot vragen stellen

Dit event wordt georganiseerd volgens de geldende corona-maatregelen met extra aandacht voor mondmaskers, ontsmetting van de handen en social distance. De specifieke maatregelen worden na inschrijving bezorgd. Dit infomoment wordt kosteloos aangeboden, maar inschrijven vooraf is verplicht. De maximum capaciteit van de zaal is ook beperkt. Schrijf u daarom snel in.

Dit jaar kan u deelnemen op:

  • Donderdag 1 oktober | Te Brugge, in het kantoor van Marlex, Dirk Martensstraat 23 8200 Brugge | 18.30 tot 21 uur
  • Donderdag 15 oktober | Te Wetteren, in de kantoren van United Experts, Biezeweg 15a 9230 Wetteren | 18.30 tot 21 uur (geannuleerd)
Sprekers
Gregory Vermaercke
Gregory Vermaercke