Marlex, Dirk Martensstraat 23, 8200 Brugge

Connect & Learn: Help, mijn BVBA is een BV geworden. Wat nu? – Het nieuwe vennootschapsrecht toegelicht

20 februari 2020 18:30
Connect & Learn: Help, mijn BVBA is een BV geworden. Wat nu? – Het nieuwe vennootschapsrecht toegelicht

Doelgroep bedrijfsleiders, ondernemers, aandeelhouders … Voorkennis is niet vereist.

Wat mag u verwachten?
Sinds 1 januari 2020 is het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (afgekort WVV) integraal van toepassing geworden op alle bestaande vennootschappen. Het is daarbij zonder belang dat deze vennootschappen hun statuten nog niet in overeenstemming hebben gebracht met de nieuwe regelgeving. Deze vennootschappen krijgen daartoe nog de tijd t.e.m. 31 december 2023, maar dit dient sowieso te gebeuren bij de eerstvolgende statutenwijziging.

Er heerst echter een algemeen misverstand dat uitsluitend de zogenaamde “dwingende bepalingen” van het wetboek van toepassing zijn geworden per 1 januari 2020. Ook de aanvullende bepalingen zijn van toepassing geworden, doch in zoverre de huidige statuten van de vennootschap hier niet uitdrukkelijk van afwijken. Statutaire bepalingen die in strijd zijn met dwingende bepalingen worden sinds 1 januari 2020 voor niet geschreven gehouden.

Tijdens deze Connect & Learn “Help, mijn BVBA is een BV geworden. Wat nu? – Het nieuwe vennootschapsrecht toegelicht” worden de belangrijkste wijzigingen die sinds 1 januari 2020 van toepassing zijn op uw BV toegelicht, wat moet u doen en waar dient u rekening mee te houden bij een statutenwijziging?

Een greep uit de te behandelen topics:

  • Het nieuwe vennootschapsrecht: temporele werking
  • Kapitaalloze BV – waar is mijn kapitaal naartoe?
  • Hoe uitkeren? – balans- en liquiditeitstest
  • Effecten – aandelen met/zonder stemrecht
  • Bestuur – Bestuurdersaansprakelijkheid
  • Conflicten – Opportuniteit: uittreding en uitsluiting lastens het vennootschapsvermogen?
  • Aandachtspunten bij statutenwijziging

 

Programma:
18.30 u: ontvangst met broodjes
19.00 u: seminarie
21.00 – 21.30 u: netwerking

Sprekers
Lobke is advocate bij Marlex en legt zich hoofdzakelijk toe op het vennootschapsrecht, het ruime ondernemingsrecht en M&A-transacties. Ze behaalde in 2010 het diploma master in de rechten aan de Universiteit Gent en volgde daarna nog een bijkomend postgraduaat in het fiscaal recht aan de Vrije Universiteit Brussel in 2016, alsook een postgraduaat in het vennootschapsrecht aan de Brugge Business School in 2016. Ze volgde in 2019 nog een bijkomende opleiding aan de Fiscale Hogeschool om het nieuwe vennootschapsrecht volledig te beheersen.

Fay is advocate bij Marlex en is gespecialiseerd in het vennootschapsrecht en het ondernemingsrecht in de ruime zin. Ze behaalde recent haar diploma master in de rechten aan de Universiteit Gent en volgde in 2019 de snelcursus “het nieuwe vennootschapsrecht” aan de Fiscale Hogeschool.

Praktisch
Datum: donderdag 20 februari 2020 van 18.30 t.e.m. 21.30 uur
Locatie: Marlex, Dirk Martensstraat 23, 8200 Brugge
Deelnameprijs: gratis – met broodjes en cursusmateriaal
Inschrijven mogelijk tot en met dinsdag 18 februari 2020

We geven ook incompany opleidingen. Neem gerust contact op als u interesse heeft.
Contacteer ons via advocatenkantoor@marlex.be.

 

 

Sprekers
Marc D'hoore
Marc D'hoore