De plek waar je komt te werken

Bij Marlex werken is voor mij als stagiair meer dan ‘gewoon gaan werken’.

Je wandelt vooreerst een prachtig gebouw binnen dat het oog van geen enkele bezoeker ontgaat. Binnenin wordt algauw duidelijk wat het kantoorgebouw te bieden heeft: iedere medewerker heeft zijn of haar eigen kantoor, er is een uitgebreide juridische bibliotheek, het gebouw beschikt over een grote seminarieruimte en vijf vergaderruimtes. Dit alles is ingemetseld in een vlot bereikbaar en modern kantoorgebouw waar het gewoonweg aangenaam vertoeven is. Werken bij Marlex is in eerste instantie letterlijk werken in een aangename en moderne omgeving.

Van dag één als stagiair werd ik ondergedompeld in de wereld van de ondernemingsadvocatuur. Het is een werkplek waar je de ‘stiel’ echt aanleert door meteen in de praktijk te worden gezet, uiteraard met de nodige begeleiding. Je leert niet alleen het reilen en zeilen van het juridische aspect van de advocatuur, maar ook hoe je delicate commerciële en strategische afwegingen moet maken om ons ondernemingscliënteel een zo sterk mogelijke service te verlenen. In tweede instantie is werken bij Marlex niet alleen leren denken als een advocaat, maar ook als ondernemer.

Bij Marlex hebben we dus duidelijk een mentaliteit waarbij je niet alleen komt werken, maar waarbij je ook komt leren. Vandaar dat iedere medewerker alle tijd en ruimte krijgt om zichzelf extern bij te scholen. Je wordt aangemoedigd om seminaries en bijkomende opleidingen te volgen en je in een bepaalde tak te specialiseren. Bij Marlex weten we namelijk heel goed dat alle individuele vergaarde knowhow het volledige kantoor en bijgevolg ook het cliënteel ten goede komt. Samengevat, werken bij Marlex is de mogelijkheid krijgen om in jezelf te investeren.

Zin om met 
ons mee te 
bouwen aan de toekomst? Solliciteer via https://marlex.be/jobs/